Deuxième étape tekstboek

Frans voor beginners

1st edition | 2013 | Véronique Caplain
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Deuxième étape tekstboek | Boek + 2 cd's + website

9789046902929, 248 pages Onbeperkt toegang tot website
€37.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery withing the Netherlands
  • In stock

Deuxième étape is een communicatieve methode Frans voor volwassenen. Met deze methode leren cursisten de Franse taal aan de hand van veel gevarieerde leeractiviteiten, beeldmateriaal, authentieke teksten en chansons. De mondelinge communicatie staat centraal, maar ook lezen en schrijven komen aan bod.

Deuxième étape is het vervolg op Première étape. Er wordt gewerkt van niveau A1 naar A2, waarbij de richtlijnen van het Europees Referentiekader nauwgezet worden gevolgd. De methode bestaat uit een tekstboek met twee audio-cd’s en een website, en een oefenboek.

Dit tekstboek bevat tien hoofdstukken met aansprekende onderwerpen, zoals werk en beroep, leven in de stad, reizen en eten. De onderwerpen worden van veel kanten belicht, waarbij Frankrijk maar ook andere Franstalige landen aan bod komen. Na elke twee hoofdstukken volgt een les zakelijk Frans, waarin de cursisten de geleerde taalfuncties leren toepassen in een zakelijke context. Achter in het boek staan woordenlijsten en een uitgebreid grammaticaoverzicht.

Met een uitgebreide verzameling oefeningen in het oefenboek en op de website trainen de cursisten wat ze in het tekstboek hebben geleerd. Daarnaast biedt het oefenboek oplossingen, taalportfolio’s en een eindtoets, en de website een kaartspel, woordenlijsten, links naar chansons en docentenmateriaal. Samen vormen het tekstboek, het oefenboek, de cd’s en de website een complete en bijzonder gevarieerde methode Frans.

Het docentenmaterial bij Deuxième étape bestaat uit een docentenhandleiding en 24 bijlagen.

Request teaching material
Véronique Caplain is eigenaar van Taalstudio Frans in Haarlem. Ze heeft jarenlange ervaring als docent Frans bij verschillende instellingen, waaronder de Alliance Française.
Een doordachte en praktische onderwijsformule actieve en passieve taalbeheersing Frans.' – NBD Biblion, 27 maart 2013