Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs

2nd edition | 2015 | Bart Bossers, Folkert Kuiken, Anne Vermeer, S.J. Andringa, R.T. Bakker, C.I. Hosea
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs | Boek + website

9789046904718, 443 pages Onbeperkt toegang tot website
€53.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs | E-book + website

9789046963012, 443 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€53.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

In november 2022 verschijnt de herziene druk van Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs.

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is onmisbaar op de boekenplank van elke NT2-docent. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van wat er te weten is over taalonderwijs Nederlands aan anderstaligen, van taalverwerving tot didactiek, van inburgering tot toetsing en van alfabetisering tot woordenschat- en grammaticaonderwijs.

Dit handboek is ontwikkeld door universitaire experts in samenwerking met specialisten uit de praktijk. Wetenschappelijke achtergronden worden geïllustreerd met veel voorbeelden en cases. De opdrachten, evaluatievragen, geannoteerde verwijzingen en kaderteksten maken dit handboek een zeer toegankelijk en studeerbaar boek. De trefwoordenlijst en checklist leermiddelenbeoordeling zullen in de praktijk vaak van pas komen. Op de bijbehorende website is aanvullende en actuele informatie beschikbaar, zoals overzichten van leermiddelen en lesmateriaal, achtergronddocumenten en veel links.

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is geschreven voor (aankomende) NT2-docenten bij taalinstituten, schakeltrajecten in het hoger onderwijs, AZC’s, ROC’s, en ISK’s.

In deze herziene druk is het meest recente onderzoek naar taaldidactiek en tweedetaalverwerving opgenomen. De voorbeelden en cases zijn aangepast naar aanleiding van praktijkervaringen en reacties van gebruikers op het boek. De didactiek van het handboek is aangescherpt en de informatie over wetten, regelingen en examens is geactualiseerd.
Bart Bossers is docent Taalwetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Folkert Kuiken is bijzonder hoogleraar Nederlands als tweede taal aan de Universiteit van Amsterdam. Anne Vermeer is hoofddocent Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.