Met woorden in de weer

Praktijkboek voor het basisonderwijs

2nd edition | 2009 | Dirkje van den Nulft, Marianne Verhallen
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Met woorden in de weer | Boek + website

9789046901571, 224 pages Onbeperkt toegang tot website
€25.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Woordkennis is een voorwaarde voor succes in het basisonderwijs. Leerlingen met onvoldoende woordenschat kunnen niet alleen de lessen niet goed volgen; zij leren ook minder snel nieuwe woorden en begrippen bij. Als je als leerkracht de resultaten in je klas wilt verbeteren, zul je met taal aan de slag moeten gaan.


In Met woorden in de weer presenteren de auteurs een praktische aanpak voor intensieve woordenschatuitbreiding in het basisonderwijs. Ze reiken verschillende instrumenten en technieken aan om effectief woorden aan te leren en met woorden te oefenen in elke situatie, elke groep en elk vak. Het boek is afgestemd op de praktijk met behulp van veel voorbeelden, opdrachten en handreikingen.

Dit boek is niet alleen bedoeld voor individuele leerkrachten, maar juist ook voor schoolteams die de woordenschatontwikkeling wil intensiveren, om uiteindelijk alle lessen en klassenactiviteiten te verrijken.

Deze tweede, herziene druk is geheel geactualiseerd en is voorzien van een persoonlijke leerroute die als een rode draad door het boek loopt. Hiermee kunnen studenten een vertaalslag maken naar het eigen handelen in de klas en kan de eigen voortgang worden bijgehouden. Daarnaast is er een nieuw hoofdstuk ‘Meer kunnen’ toegevoegd, waarin de systematische voorbereiding van het woordenschatonderwijs centraal staat en het accent ligt op het intensief en goed gebruiken van instrumenten.
Dirkje van den Nulft en Marianne Verhallen zijn werkzaam bij het Expertisecentrum NT2 van pabo Haarlem. Marianne Verhallen is ook medeauteur van het didactiekboek Woorden Leren, Woorden Onderwijzen en Taalontwikkeling op school – Handboek voor interactief taalonderwijs.