Onderzoek in de juridische praktijk

1st edition | 2019 | Fiona Frank, Aleid van de Vooren-Fokma
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Onderzoek in de juridische praktijk | Boek + website

9789046906712, 151 pages Onbeperkt toegang tot website
€25.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Onderzoek in de juridische praktijk | E-book + website

9789046967980, 151 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€25.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Onderzoek in de juridische praktijk is een toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Hoe krijg je de onderzoeksvraag helder? Welke onderzoeksmethode(n) kies je? Hoe voer je een interview of enquête uit? Het boek volgt de stappen die je neemt tijdens het onderzoek: van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten. Theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen wisselen elkaar af. 


Het online studiemateriaal van Onderzoek in de juridische praktijk bevat filmpjes, links en een begrippentrainer. Het docentenmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en PowerPointpresentaties.

Onderzoek in de juridische praktijk biedt studenten aan juridische hbo-opleidingen een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

Het docentenmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en PowerPointpresentaties.

 

Request teaching material

Fiona Frank is docent Communicatieve vaardigheden bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en was daarvoor werkzaam bij diverse onderzoeksinstellingen.

Aleid van de Vooren-Fokma was zes jaar lang docent Taalbeheersing bij diezelfde opleiding en werkt nu als zelfstandig taaltrainer. Eerder was ze co-auteur van het boek Tekststructuur bij Uitgeverij Coutinho.

"Het boek is voorzien van allerlei schema’s, illustraties en tussentijdse opdrachten van een doorlopende casus. Of je die opdrachten uitvoert is aan jou, maar een fijne toevoeging voor meer verdieping is het zeker.

Onderzoek in de juridische praktijk is een toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Leuk extraatje is het gratis online materiaal bij het boek, dat via de website van de uitgever beschikbaar is. Kortom: een handig hulpmiddel in spannende tijden."