opSTAP Italiaans

6th edition | 2018 | Angela van der Burg-Bairati, Thomas Luyten
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

opSTAP Italiaans | Boek + website

9789046906040, 160 pages
€27.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Met de praktische (vakantie)cursus opSTAP Italiaans leer je snel en ongecompliceerd de basis van de Italiaanse taal. Doordat je naast losse uitdrukkingen ook de basisbeginselen van de grammatica leert, kun je al snel zelf zinnen formuleren. Zo kun je je in alledaagse situaties redden in het Italiaans.


Het boek bevat acht lessen. In elke les leer je met behulp van dialogen en communicatieve oefeningen om bijvoorbeeld jezelf voor te stellen, te vragen naar openingstijden en iets te bestellen in een restaurant. De grammatica wordt kort maar systematisch uitgelegd. Op de website staan oefeningen waarmee je de grammatica en de woordenschat kunt trainen.

In de lessen vind je ook informatie over het land en de cultuur, variërend van het klimaat tot de rol van de dokter in het leven van de Italianen.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich willen voorbereiden op een reis naar Italië en kan ook als opstap dienen voor degenen die verder willen leren. De grammatica- en woordenschatoefeningen op de website zijn geschikt om alleen te maken. De oefeningen in het boek zijn bedoeld om samen te oefenen met de nieuw geleerde taal. Je doet ze met een docent of medecursist in de les, of in het geval van zelfstudie, met iemand die (al wat) Italiaans spreekt.

Deze zesde, herziene druk is geheel vernieuwd. Zo zijn de dialogen in het boek geactualiseerd, zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd zoals praten over familie, leeftijden, trakteren, etc. en zijn er gezegden en spreekwoorden toegevoegd. Ook de grammatica opbouw en de indeling zijn flink veranderd en schematischer weergegeven. De hoeveelheid informatie over land en volk zijn ingrijpend veranderd en uitgebreid en er zijn nieuwe oefeningen toegevoegd. De grammatica- en woordenschatoefeningen zijn vooral te vinden op de website bij het boek. De audio kun je naar keuze online beluisteren of downloaden.

Angela van der Burg-Bairati heeft jarenlang gewerkt als docent Italiaanse taal aan de Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland en particuliere taalinstituten. Momenteel schrijft zij boeken en andere publicaties. Thomas Luyten is een ervaren docent vreemde talen en culturele studies. Hij heeft jarenlang Frans en Spaans gedoceerd in Vlaanderen en geeft momenteel les aan de IULM Universiteit in Milaan.