Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

3rd edition | 2021 | Jan Leen, Jef Mertens
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf | Boek + website

9789046907849, 208 pages Onbeperkt toegang tot website
€30.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf | E-book + website

9789046970027, 208 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€30.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt een onmisbare basis om een bedrijfskundig onderzoek op te zetten. Het onderzoek doen is hierbij geen doel op zich, maar een middel om op een informatie- of datagestuurde manier te werken aan bedrijfskundige vraagstukken.


Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het Integraal Model voor Praktijkgericht Onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Het model koppelt de handelingscyclus aan de onderzoekscyslus en verbindt hiermee de wereld van de bedrijfskunde met de wereld van het onderzoek.

In dit boek komen alle stappen van praktijkgericht onderzoek aan bod: van het verwerven van een opdracht tot aan het presenteren van de onderzoeksgegevens. Er wordt ruim aandacht besteed aan het uitvoeren van een goede probleemanalyse op basis waarvan de keuze gemaakt kan worden voor beleidsondersteunend onderzoek of actieonderzoek. Het online studiemateriaal biedt kennisclips en powerpoints en voor docenten is ook een handleiding beschikbaar.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is onder andere geschikt voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management. Het is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Deze derde druk van Praktijkgericht onderzoek in bedrijf bevat een uitgebreidere uitwerking van het actieonderzoek. De indeling van de eerste hoofdstukken is gewijzigd, om beter aan te sluiten bij het proces dat hoort bij het uitvoeren van een opdracht. Het uitvoeren van een probleemanalyse heeft extra aandacht gekregen, omdat op basis hiervan belangrijke beslissingen genomen moeten worden. In de andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd om bepaalde onderwerpen verder te verrijken. Ook de content op de website is waar nodig aangepast naar deze derde druk.

Voor docenten die Praktijkgericht onderzoek in bedrijf verplicht hebben voorgeschreven aan hun studenten is gratis een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar. Vraag de handleiding aan via onderstaande knop: 

Request teaching material

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool van Amsterdam. Voor de stap naar het onderwijs is hij werkzaam geweest als onder andere zelfstandig organisatieadviseur en logistiek manager.

Jef Mertens was docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda.