Rapporteren in de hulp- en dienstverlening

5th edition | 2018 | Judith ter Horst
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening | Boek + website

9789046906330, 159 pages Onbeperkt toegang tot website
€26.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening | E-book + website

9789046967386, 159 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€26.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening | Code voor website

9789046967393 Onbeperkt toegang tot website
€8.50
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

In het verlengde van goede hulpverlening ligt goed rapporteren over cliënten. Een goed rapport is een middel om de hulpverlening vast te leggen en verder te brengen. Het vormt een verantwoording van de gekozen werkwijze en het kan een onderbouwing zijn van keuzes en adviezen. Het is het visitekaartje van de schrijver, van de organisatie die hij vertegenwoordigt en van de beroepsgroep hulp- en dienstverleners als geheel.

In Rapporteren in de hulp- en dienstverlening staat schrijven centraal. Schrijven over de cliënt, schrijven in het belang van de cliënt en vooral: zuiver, zorgvuldig en helder formuleren. Het geeft heldere richtlijnen voor het uit elkaar houden van feiten, interpretaties en meningen. Casussen uit de beroepspraktijk, gekoppeld aan opdrachten, concrete schrijfadviezen en praktische tips zoals de inzet van mindmaps voor een goed gestructureerd rapport, zorgen voor een grote praktische toepasbaarheid.

Op de bijbehorende website staan casussen en links naar videomateriaal met bijbehorende opdrachten, en instructiefilmpjes over de inzet van mindmaps bij het schrijven van een rapport.

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening
is geschreven voor hbo-studenten social work en (sociaal-)juridische dienstverlening. Het is ook heel bruikbaar voor ervaren professionals in het sociaal werk.

In deze vijfde, herziene druk zijn ontwikkelingen in het werkveld opgenomen. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), veranderen of verschuiven een aantal aspecten van rechten en plichten van de hulpverlener en de cliënt in de bescherming van privacygevoelige informatie. Daarom is hoofdstuk 7 geactualiseerd en afgestemd op de AVG. De inzet van mindmaps bij het schrijven van een rapport is ook nieuw, waardoor de uitgave breed inzetbaar is.

Judith ter Horst (www.deschrijvershorst.nl) geeft schrijftrainingen voor sociaal werkers. Daarnaast schreef zij voor Coutinho ook de boeken Schrijfgids voor Social Work en Zakelijk schrijven.

"De auteur verzorgt in de parktijk rapportagetrainingen, hetgeen zeker heeft bijgedragen aan de rijke inhoud en het praktische gehalte van deze uitgave". - NBD Biblion, 10 oktober 2018