Sterk aan het werk

Loopbaantraining voor werkenden en werkzoekenden

1st edition | 2011 | Dorothé Pietersma
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Sterk aan het werk | Boek + website

9789046902776, 96 pages Onbeperkt toegang tot website
€25.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Veel NT2-cursisten hebben het gevoel niet goed tot hun recht te komen in een sollicitatieprocedure, op hun stage of werk. De algemene NT2-methodes richten zich wel op de talige vaardigheden die werkenden en werkzoekenden nodig hebben, maar niet op de benodigde sociale competenties. Het zijn juist deze sociale competenties die anderstaligen vaak nog missen om in een voor hen vreemde cultuur werk te kunnen vinden, te kunnen houden en carrière te kunnen maken.

Sterk aan het werk geeft hun praktische handvatten om zich ook deze vaardigheden eigen te maken. Het gaat hierbij om kwesties zoals zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, verantwoordelijkheid, eigen keuzes maken en contact met anderen. In verschillende opdrachten leren de cursisten de stof toe te passen op hun eigen situatie, oefenen ze de Cruciale Handelingen en trainen ze hun taalvaardigheid.

Sterk aan het werk kan naast andere NT2-taalmethodes gebruikt worden om cursisten vanaf niveau A2 voor te bereiden op of te ondersteunen in hun stage of (vrijwilligers)werk. Het is ook geschikt voor deelnemers aan re-integratietrajecten of cursussen Nederlands, en studenten aan een mbo-opleiding op niveau 1 en 2 die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van taal en sociale competenties.

De dvd voor docenten bevat een docentenhandleiding met didactische tips en extra oefenmateriaal, en filmpjes en telefoongesprekken die bij het boek horen. Op de website van het boek is, naast deze filmpjes en telefoongesprekken, nog meer materiaal voor cursisten te vinden.

Dorothé Pietersma is loopbaancoach en docent NT2 en communicatieve vaardigheden. Ze schreef eerder Zwart op wit – Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen.