Taaltempo Nederlands

Training van gespreksvaardigheid

2nd edition | 2011 | Pauline Kuiper-Jong
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Taaltempo Nederlands | Boek

9789046902813, 179 pages Onbeperkt toegang tot website
€19.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Bij het leren van een taal blijken veel cursisten ook na jaren studie nog moeite te hebben met de reactietijd: de tijd tussen vraag en antwoord. Met Taaltempo Nederlands leer je steeds sneller een antwoord te geven op vragen, waardoor je in korte tijd je gespreksvaardigheid kunt verbeteren.

Je leest een vraag en formuleert dan een antwoord door de juiste grammaticale regels toe te passen. Vervolgens kun je het antwoord zelf controleren. Het geven van een goed antwoord wordt zo gaandeweg een automatisme. Je leert de grammaticale rijtjes los te laten en vervoegingen snel en correct toe te passen. Het niveau wordt geleidelijk opgevoerd van A1 naar B2, waarbij het voorafgaande steeds wordt herhaald.

Taaltempo Nederlands sluit aan bij de meest gangbare NT2-lesmethodes. Thuis kun je (hardop) trainen en je eigen ritme geleidelijk opvoeren: ieder leert in zijn eigen (taal)tempo! Het boek kan zowel klassikaal als voor zelfstudie gebruikt worden.

Hieronder kunt u de docentenhandleiding van Taaltempo Nederlands downloaden.
Download de docentenhandleiding van Taaltempo Nederlands

 

In deze tweede druk is sprake van een meer geleidelijke opbouw van de moeilijkheidsgraad. De onderwerpen in de B-gedeeltes zijn meer thematisch gerangschikt, gedateerde woorden zijn vervangen door hedendaagse begrippen en de opmaak is vernieuwd met kleur.
Pauline Kuiper-Jong geeft les aan verschillende volksuniversiteiten. Zij ontwikkelde de Taaltempo-methode en schreef ook Taaltempo Italiaans, Uit de voeten met Italiaans en, samen met Marina Beckers, Spreek vaardig!