Taaltempo Spaans

Training van begrip en antwoord

2nd edition | 2011 | Miguel-Ángel Tavera-Gaona
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Taaltempo Spaans | Boek

9789046902844, 178 pages
€19.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Ook na jaren studie blijken veel cursisten Spaans moeite te hebben met het geven van een vlotte en adequate reactie op een vraag of opmerking. Het blijft lastig om snel de juiste vorm te vinden van een werkwoord, bijvoeglijk naamwoord of persoonlijk voornaamwoord, en daardoor is de reactietijd vaak lang of het antwoord niet helemaal correct. De bestaande methodes geven te weinig oefenstof om deze vaardigheden te automatiseren. Bovendien ontwikkelen studenten op den duur vaak strategieën om moeilijke grammaticale vormen te omzeilen.


Met Taaltempo Spaans leren de cursisten om juist ook de moeilijkere grammatica te automatiseren en om in conversaties steeds sneller antwoorden en reacties te geven. Het niveau wordt geleidelijk opgevoerd. In de oefeningen wordt steeds een nieuw grammaticaal element toegevoegd, terwijl tegelijkertijd ook de elementen uit de voorgaande oefeningen worden herhaald. Zowel bij zelfstudie als bij klassikaal onderwijs kan met deze methode snel een verrassend resultaat worden behaald. Er wordt thuis (hardop) getraind en zo kan het persoonlijke ritme geleidelijk worden versneld. Ieder leert in zijn eigen (taal)tempo!

Het boek kan worden gebruikt in cursussen Spaans voor volwassenen en is ook geschikt voor zelfstudie.

In deze tweede herziene druk zijn de inleiding en de toelichting eenvoudiger en toegankelijker gemaakt. Ook de informatie in de kaders boven de oefeningen zijn aangepast. Alleen de nieuwe grammaticale elementen staan nu bij de oefeningen vermeld, voorzien van de Nederlandse vertaling en een voorbeeldzin.
Miguel-Ángel Tavera-Gaona is docent Spaans.