Yalla Yalla! Tekstboek

Basiscursus Arabisch op weg naar A1 deel 1

1st edition | 2021 | Josien Boetje, Mariska Keizer Verbeek, Rami al-Sheikh
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Yalla Yalla! Tekstboek | Boek + website

9789046907030, 216 pages Onbeperkt toegang tot website
€39.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Yalla Yalla! is een eigentijdse, effectieve methode om kennis te maken met de Arabische taal. Met dit eerste deel, dat je halverwege niveau A1 brengt, leer je eenvoudige gesprekken te voeren over jezelf, je familie, begroeten en bedanken. Ook leer je eenvoudige tekstjes lezen en schrijven.

 

In het Arabisch is er een groot verschil tussen de geschreven en gesproken taal. Het modern standaard Arabisch (MSA) wordt gebruikt om te lezen en te schrijven, maar in het dagelijks leven spreken de Arabieren een daarvan afgeleid dialect. De methode bestaat uit een tekst- en oefenboek gericht op het MSA. Deze bevatten dialogen, luister- en leesteksten, uitleg over de grammatica, het Arabische alfabet, de Arabisch cultuur en woordenlijsten. Daarnaast komt er nog een schrijfschrift. Ook komen er katernen in de dialecten Syrisch, Egyptisch en Marokkaans waarin de dialogen en audio in het gekozen dialect staan uit het tekstboek Yalla Yalla. Op de website van de methode is audio- en beeldmateriaal en aanvullend oefenmateriaal te vinden. 

Naast dit tekstboek bestaat de cursus uit een oefenboek, dat apart verkrijgbaar is via onze website.

Yalla Yalla! is bedoeld voor het volwassenonderwijs, maar is ook geschikt voor het voortgezet onderwijs. Het boek kan zowel in een cursus als voor zelfstudie gebruikt worden.

Josien Boetje studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en aan taalinstituten in Marokko en Libanon. Nu werkt ze als docent Arabisch, ontwikkelaar van lesmaterialen en verzorgt ze workshops aan taaldocenten. Mariska Keizer Verbeek studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en aan een taalinstituut in Syrië. Ze heeft les gegeven op diverse middelbare scholen en aan de Universiteit Utrecht. Rami al-Sheikh is een native speaker uit Syrië en studeerde Arabische literatuur in Aleppo. In Syrië werkte hij als docent Arabisch en sinds 2016 verzorgt hij taalcursussen Arabisch als tweedetaal in Nederland.