Ons team

Uitgeverij Coutinho is een educatieve uitgeverij gespecialiseerd in hoger- en taalonderwijs. Wij maken ons sterk voor goed onderwijs door zorgvuldig didactisch sterk onderwijsmateriaal uit te geven. Maak kennis met ons team:

Maarten Boddaert

Ik geef leiding aan de uitgeverij. Samen met onze auteurs en ons team maken we uitgaven van hoge kwaliteit voor het onderwijs. Met onze producten willen we bijdragen aan goed onderwijs. We bieden kennis en vaardigheden voor de professionalisering van studenten, cursisten en docenten. We bedienen een brede educatieve markt: het hoger onderwijs en de volwasseneducatie. Ook hebben we enkele uitgaven voor het voortgezet onderwijs.

 

Katrien Buising

Als hoofd van de afdeling redactie en productie zorg ik samen met mijn team van redacteuren en opmakers voor de realisatie van kwalitatief hoogwaardige content in diverse verschijningsvormen, van papier tot digitaal. Niet alleen inhoud is belangrijk, ook de opbouw en lay-out draagt bij aan een goede studeerbaarheid van ons lesmateriaal. Daar ligt onze focus en daar zijn we goed in. Naast het leidinggeven ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en kwaliteitswaarborg van het drukwerk, de daarmee samenhangende kosten en planning. Want veel studiemateriaal belandt nog in boeken, in veel gevallen wel verrijkt en ondersteund met digitale content.

Femke van Valkengoed

Binnen Uitgeverij Coutinho heb ik HRM onder mijn hoede. Wanneer je een sollicitatie stuurt, ben ik degene die contact met je opneemt. Mocht je vragen hebben over een vacature dan kun je hiervoor ook bij mij terecht. Daarnaast coördineer en organiseer ik facilitaire zaken die binnen en rondom het pand gedaan worden. Verder houd ik me bezig met diverse bedrijfscontracten en ben ik aanspreekpunt voor zaken rondom het auteursrecht. Auteurs kunnen bij mij onder andere terecht voor vragen over hun contract en royalty’s.

Thirza Anker

Ik werk als bureauredacteur bij Uitgeverij Coutinho en begeleid het redactieproces waarin van aangeleverde manuscripten volwaardige studieboeken worden gemaakt. Ook draag ik zorg voor het online studiemateriaal bij deze boeken. Ik bewaak de planning en zorg ervoor dat er inhoudelijk en tekstueel correcte uitgaven verschijnen. Als coördinator fungeer ik als aanspreekpunt voor freelancers en onderhoud ik contacten met andere betrokkenen bij het boek, zodat een gemeenschappelijk doel wordt bereikt: het uitbrengen van kwalitatief goede producten waar lezers echt iets aan hebben.

Michel van den Burg

Bij Uitgeverij Coutinho ben ik verantwoordelijk voor digitaal uitgeven. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat we ons studiemateriaal probleemloos op zo veel mogelijk manieren kunnen uitgeven: op papier of digitaal, als geheel of op maat. Ook ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van onze website. Deze moet prettig werken, of je hem nu op een laptop of een mobiele telefoon bekijkt. Ik houd me verder bezig met het opzetten en verbeteren van onze digitale leeromgevingen, zodat we onze uitgaven eenvoudig kunnen verrijken met uitdagende interactieve oefeningen, audio en video. Tot slot houd ik ervan om onderzoek te doen naar nieuwe technische ontwikkelingen die mogelijk interessant kunnen zijn voor Uitgeverij Coutinho.

Ann Casteleyn

Als bureauredacteur coördineer en begeleid ik het redactieproces waarin we van manuscripten kwalitatief hoogwaardige studieboeken maken. Ik bewaak de planning en onderhoud contact met alle interne en externe medewerkers die bij de totstandkoming van het boek betrokken zijn: auteurs, uitgevers, freelancers en opmakers. Ook zorg ik voor online studiemateriaal dat goed bij de boeken aansluit. Daarbij houd ik de behoeften van de doelgroep goed voor ogen, zodat studenten en docenten met veel plezier aan het werk kunnen met goede producten waar ze echt iets aan hebben.

Marlon Essers

Als projectleider data, marketing en e-commerce zorg ik ervoor dat data binnen de organisatie wordt samengebracht, en optimaal ingezet kan worden door marketeers, educatief adviseurs en uitgevers. Ik maak data inzichtelijk door middel van dashboards en rapportages. Ook begeleid ik de ontwikkeling van interne datasystemen en marketingprocessen. Daarnaast zorg ik samen met het projectteam voor continue verbetering van de website, waarbij we de docent en student voorop stellen.

Marijn de Groote

Als Uitgeefassistent verleen ik ondersteuning aan de uitgevers gedurende diverse stadia van het uitgeefproces. Mijn takenpakket omvat uiteenlopende onderzoeks- en administratieve taken die ik met nauwkeurigheid uitvoer. Zo onderzoek ik bijvoorbeeld of een potentiële uitgave binnen de opleiding past. Ik hecht grote waarde aan het onderhouden van contacten binnen het onderwijs, het aannemen van een ondersteunende rol en oplossingsgericht werken.

Alet Heezemans

Ik werk als uitgever voor Nederlands als tweede taal (NT2) & inburgering en vreemdetalen. ‘Welk studiemateriaal ontbreekt nog in de onderwijsmarkt?’ Dat is een van de belangrijkste vragen in mijn werk. Ik ontwikkel online en folio studiemateriaal en ben vanaf het eerste idee tot het einde betrokken bij de productontwikkeling. Samen met auteurs werk ik aan een concept en begeleid ik hen bij het schrijfproces. Daarnaast bezoek ik congressen en studiedagen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het werkveld. Heb je een idee voor een nieuwe uitgave? Neem contact met me op!

Manon Ham

Ik ben bureauredacteur bij Uitgeverij Coutinho. Ik coördineer en begeleid het redactieproces waarin we van manuscripten kwalitatief hoogwaardige studieboeken maken. Daar komt van alles bij kijken: de planning bewaken, contact onderhouden met interne en externe medewerkers die bij het boek betrokken zijn, het zorgen voor online studiemateriaal dat goed bij de boeken aansluit en nog veel meer. Samen zorgen we ervoor dat er binnen een paar maanden een mooi boek ligt dat een onmisbare bijdrage levert aan de opleiding en ontwikkeling van studenten.

Lorenzo de Jongh

Ik ben grafisch vormgever bij Uitgeverij Coutinho. Ik houd mij bezig met de grafische kant van onze producten: opmaak van boeken, folders, brochures, posters en andere grafische uitingen. Daarnaast houd ik mij bezig met het opnemen en bewerken van audio- en videoproducties, die ter ondersteuning van een boek maar ook van een evenement kunnen zijn. Ook begeleid ik de ontwerpen van omslagen en het proces bij de drukker voor veel van onze titels.

Debbie Koppenol

Ik beantwoord samen met mijn collega Simone als klantenservicemedewerker alle binnenkomende telefoon en e-mail met vragen van docenten en studenten die aan de slag zijn met ons studiemateriaal. Onder andere met vragen over je Coutinho-account, het online studiemateriaal of je bestelling kun je bij ons terecht. Ook maken we auteurscontracten, addenda en aktes van overdracht en verwerken we gegevens van klanten en auteurs in diverse systemen. We verwerken de orders voor onderwijsinstellingen, de post voor het gehele bedrijf en facturatie voor uitgaven die worden verzonden vanuit de uitgeverij. Tot slot ontvangen we de gasten op kantoor en zorgen we dat alle kantoorbenodigdheden aanwezig zijn.

 

Michelle de Leeuw

Ik werk als grafisch vormgever bij Uitgeverij Coutinho. Ik heb een passie voor het ontwerpen met een doel. Het maken van zo goed mogelijk studeerbaar materiaal vind ik daarom een leuke uitdaging. De boeken en het digitaal materiaal waar ik de opmaak voor verzorg gaan over uiteenlopende onderwerpen. Ik vind het altijd interessant om naar een vormgeving te zoeken die bij het onderwerp en de doelgroep past.

Elly Lewin

Als bureauredacteur bij Uitgeverij Coutinho begeleid ik het redactieproces van a tot z. Samen met collega’s binnen en buiten de uitgeverij zet ik me in om manuscripten en ideeën te laten uitgroeien tot volwaardig studiemateriaal, meestal een boek met aanvullende website. Ik plan het redactietraject en onderhoud contact met auteurs, uitgevers, vormgevers, freelance redacteuren en andere betrokkenen bij de projecten. Zo werken we samen aan studiemateriaal waar we trots op zijn.

Robin Meeuwisse

Bij Uitgeverij Coutinho houd ik me als uitgever bezig met de acquisitie en ontwikkeling van studiematerialen voor de pabo en de eerste- en tweedegraadslerarenopleidingen. We brengen elk studiejaar verschillende nieuwe uitgaven uit en actualiseren en verbeteren onze vertrouwde titels geregeld. Om optimaal te blijven aansluiten bij de onderwijspraktijk, werk ik graag met je samen bij het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen. Heb je vragen of opmerkingen over onze uitgaven of ideeën voor nieuw lesmateriaal, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik ga graag met je in gesprek!

Wies Moos

Als marketeer houd ik mij bezig met de uitgaven voor Lerarenopleiding basisonderwijs, Lerarenopleiding 1e en 2e graads en vreemde talen. Ik zorg dat docenten goed geïnformeerd zijn over onze nieuwste studiematerialen en herzieningen, onder meer via social media, gerichte mailings, nieuwsbrieven en drukwerk. Daarnaast ben ik regelmatig aanwezig bij congressen en organiseer ik bijeenkomsten en boekpresentaties. Ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het succes van kwalitatief studiemateriaal bij Uitgeverij Coutinho.

Debbi de Munck

Als marketeer houd ik me bezig met het onder de aandacht brengen van de nieuwste uitgaven voor economie, recht & bestuur, zorg en vaardigheden. Samen met uitgevers en auteurs zoek ik naar verschillende manieren om in de marketing de kracht van het studiemateriaal zo goed mogelijk over de bühne te brengen. Daarnaast houd ik me bezig met marktonderzoek om de wensen van docenten of studenten op te halen en de ontwikkelingen in het hoger onderwijs te volgen. De uitkomsten hiervan vertalen we gezamenlijk naar geschikt studiemateriaal. Zo hoop ik ook een beetje bij te kunnen dragen aan het leerplezier en –rendement van studenten en het plezier in doceren van docenten.

Annemie Michels

Ik werk als uitgever voor de vakgebieden economie, recht, gezondheidszorg en vaardigheden. Het onderwijs is constant in beweging en de ontwikkelingen gaan steeds sneller. Als uitgever wil je daar goed op kunnen inspelen en ook kwaliteit blijven bieden. Wat willen docenten en wat is goed onderwijsmateriaal voor studenten? We helpen graag mee om onderwijsmateriaal te ontwikkelen, te vernieuwen, aan te passen en te verbeteren. Heb je een idee voor een nieuwe uitgave, wil je praten over het gebruik of het aanpassen van methodes? Neem contact met me op!

Louise Prompers

Als bureauredacteur draag ik zorg voor de redactionele begeleiding van ons educatieve materiaal. Daarbij horen onder andere het zorgen voor goed studeerbare en correcte teksten, het organiseren van het illustratietraject en het bewaken van de planning. Bureauredactie betekent dat je de spin in het web bent tussen auteurs, uitgevers en vormgevers. Daarnaast ben ik als medewerker ICT medeontwikkelaar van onze workflow, waarmee we vanuit één bronbestand onze content flexibel kunnen aanbieden op papier en in verschillende digitale vormen, waaronder e-books.

Monique Rusche

Ik ben werkzaam als marketing- en salesassistent. Ik ondersteun marketeers onder andere bij de organisatie van boekpresentaties, studiemiddagen, conferenties en hbo-bezoeken. Ik meld nieuwe en herziene uitgaven aan bij het Centraal Boekhuis, zorg dat de informatie over de uitgaven correct op de website staat en accordeer de aanvragen van docenten voor een beoordelingsexemplaar. Daarbij stuur ik vragen van docenten door aan de educatief adviseurs voor opvolging. Mocht je een uitgave van ons willen recenseren of wil je dat Uitgeverij Coutinho bij jouw onderwijsinstelling langskomt met nieuwe uitgaven, neem dan contact met mij op.

Fenna van Sambeek

Als medewerker op de afdeling marketing en verkoop ben ik contactpersoon voor docenten binnen het hoger onderwijs. Als docent kan je contact met mij opnemen met vragen over beoordelingsexemplaren en voor extra informatie over onze uitgaven of over het gebruik van onze producten. Dus ben je docent en heb je een vraag over een van onze uitgaven of wil je graag advies over welk boek passend is bij een specifiek vak? Mail me gerust!

Simone Schaeffer

Ik beantwoord samen met mijn collega Debbie als klantenservicemedewerker alle binnenkomende telefoon en e-mail met vragen van docenten en studenten die aan de slag zijn met ons studiemateriaal. Onder andere met vragen over je Coutinho-account, het online studiemateriaal of je bestelling kun je bij ons terecht. Ook maken we auteurscontracten, addenda en aktes van overdracht en verwerken we gegevens van klanten en auteurs in diverse systemen. We verwerken de orders voor onderwijsinstellingen, de post voor het gehele bedrijf en facturatie voor uitgaven die worden verzonden vanuit de uitgeverij. Tot slot ontvangen we de gasten op kantoor en zorgen we dat alle kantoorbenodigdheden aanwezig zijn.

Andrea Verbeek

Ik ben marketeer van onze uitgaven voor Nederlands als tweede taal (NT2) & inburgering. Mijn voornaamste doel is om NT2-docenten van onder andere talencentra, hogescholen, volksuniversiteiten en taalinstituten goed te informeren over nieuw en herzien studiemateriaal. Dit doe ik middels e-mail, social media, persberichten, het bijwonen van congressen en bijeenkomsten en het zelf organiseren van studiedagen en webinars.

Joost Vullings

Als een van de grafische vormgevers bij Uitgeverij Coutinho houd ik me bezig met de opmaak van voornamelijk onze boeken en het bijbehorende websitemateriaal. Elk boek is anders en heeft dus een opmaak met eigen accenten en een eigen benaderingswijze nodig. Het is leuk om zo bij te dragen aan te totstandkoming van kwalitatief lesmateriaal.