De bestuurlijke kaart van de Europese Unie

Instellingen, besluitvorming en beleid

6th edition | 2023 | Anna van der Vleuten
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | Boek + website

9789046908570, 342 pages Onbeperkt toegang tot website
€40.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | Code voor website

9789046972120 Onbeperkt toegang tot website
€10.95
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie | E-book + website

9789046972113, 342 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€40.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

De afgelopen jaren is de relevantie van de Europese Unie enorm toegenomen door grensoverschrijdende problemen als de COVID-19-epidemie, de energiecrisis, klimaatverandering en migratie. Bovendien woedt een oorlog op het continent, die een EU-breed antwoord vereist. Des te belangrijker is het om te begrijpen hoe de EU werkt. De bestuurlijke kaart van de Europese Unie heeft tot doel de kennis over en het inzicht in de Europese politiek te vergroten. Wie het leest, leert niet alleen wie waarover het EU- beleid maakt, maar begrijpt ook waarom de EU en haar beleid op deze wijze vormgegeven zijn.


In het boek komen onder andere een beknopte geschiedenis van de Europese samenwerking en de belangrijkste integratietheorieën aan bod. Uiteraard worden de Europese instellingen en enkele beleidsterreinen grondig en kritisch besproken. Daarnaast worden ook de rol van Nederland binnen de Europese Unie, de grenzen van de EU en de ‘kloof’ tussen de burger en Brussel belicht. Juist om een gefundeerde mening te kunnen vormen over ‘Brussel’ is het nuttig om te begrijpen hoe de Europese Unie werkt.

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie richt zich op hbo- en wo-studenten van opleidingen op het gebied van bestuurskunde, politicologie, economie, Europese studies en journalistiek. Daarnaast is dit boek een nuttig naslagwerk voor professionals die te maken hebben met ‘Europa’.

Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit open vragen, multiple choice vragen, opdrachten, een begrippentrainer en extra leesmateriaal.

De EU verandert voortdurend. Deze 6e druk is dan ook volledig geactualiseerd om aan te sluiten bij de huidige status van de Europese Unie. Ook de website is volledig herzien.

Het docentenmateriaal bestaat uit de antwoorden op de open vragen (die op de website te vinden zijn).

Request teaching material

De bestuurlijke kaart van de Europese Unie is geschreven door een team van vijftien auteurs met ieder hun eigen expertise en kijk op Europa; vanuit een bestuurskundige, historische of politicologische achtergrond.

Anna van der Vleuten (red.) is als hoogleraar Contesting Europeanization verbonden aan de afdeling Politicologie van de Radboud Universiteit. Zij verzorgt onderwijs over gender, Europese integratie en internationale betrekkingen en doet onderzoek naar Europees gendergelijkheidsbeleid