Grenzeloos lesgeven

Praktische gids voor de zelfstandige online taaldocent

1st edition | 2021 | Sandra Wormgoor, Mary van den IJssel

Grenzeloos lesgeven | Boek + website

9789046907900, 100 pages Onbeperkt toegang tot website
€16.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Grenzeloos lesgeven | E-book

9789046970126, 100 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€16.95
  • Activate directly in your Bookshelf account
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

Online taalles geven biedt veel voordelen. Je hebt als zelfstandige taaldocent geen leslocatie nodig, je hebt minder reistijd en je kunt wereldwijd cursisten werven. Maar het brengt ook vragen met zich mee, zoals: Welke werkvormen zijn effectief? Hoe zet ik bestaande lesmethodes online in? Hoe vind en behoud ik nieuwe cursisten? Hoe zet ik een bedrijfsadministratie op?


Grenzeloos lesgeven geeft praktische uitleg en tal van tips over de techniek, didactiek en bedrijfsorganisatie van online taalles geven. In het eerste hoofdstuk maak je kennis met de technische randvoorwaarden voor het verzorgen van een online taalles. In hoofdstuk 2 lees je over flipping the classroom als didactisch uitgangspunt bij online lessen en over de succesfactoren voor online taaltrajecten op maat. Je leert hoe je een leertraject en lesplan opstelt, en hoe je online lessen kunt vormgeven met behulp van bestaande lesmethodes, zelfgemaakte oefeningen en passende werkvormen. In hoofdstuk 3 leer je hoe je als taaldocent en ondernemer je cursistenbestand kunt uitbreiden en je bedrijfsadministratie kunt inrichten. Op de website staan video-opnames bij de uitgewerkte werkvormen en overzichten van online tools voor leren op afstand.

Grenzeloos lesgeven is geschreven voor zowel de beginnende als ervaren zelfstandige taaldocent die een-op-een of in kleine groepen online lesgeeft en het online lesgeven verder wil professionaliseren.

Sandra Wormgoor is afgestudeerd in Algemene Letteren. Ze heeft twintig jaar ervaring als docent Engels en NT2 in het beroeps-en volwassenonderwijs. In 2010 richtte ze haar taalschool Taaltutor op. Een groot deel van haar lessen geeft ze online, een-op-een en in kleine groepen. Mary van den IJssel is afgestudeerd in Algemene Letteren en Opleidingskunde. Als zelfstandig opleidingsadviseur is zij projectleider en ontwikkelaar van digitale en blended leertrajecten. Samen met Sandra traint zij taaldocenten die online les (gaan) geven.