Impact op afstand

Online lesgeven in het hoger onderwijs

1st edition | 2020 | Brigit Kolen

Impact op afstand | Boek

9789046907764, 155 pages
€22.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Impact op afstand | E-book

9789046969878, 155 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€22.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Waar het gebruik van online middelen bij het lesgeven nog niet zo lang geleden optioneel was en vooral heel hip, is het inmiddels dagelijkse routine geworden voor een groot deel van de docenten en studenten in het hoger onderwijs. Voor de één gaat die overgang (echter) soepeler dan voor de ander.

Dit boek brengt hulp in de vorm van praktische tips, werkvormen en uiteraard (online) voorbeelden. Het biedt handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk. Maar ook: welke tool past bij welk doel, hoe maak je kennisclips en welke valkuilen moet je daarbij vermijden? Het boek behandelt aandachtspunten voor de ontwikkeling van een geïntegreerd, blended lesprogramma, van lesplanning tot (online) toetsing. Het bevat tientallen werkvormen die inspiratie bieden voor impact op afstand.

Dit boek is er voor docenten die op zoek zijn naar praktische handvatten om hun onderwijs te digitaliseren. Of zij nu vertrouwd zijn met alle nieuwste snufjes of juist helemaal niet.

 

Bekijk hier een kort filmpje van de auteur Brigit Kolen waarin ze het boek toelicht.

Brigit Kolen is docent copywriting en academische vaardigheden bij de opleidingen Communicatie - IEMES aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Tevens heeft zij gewerkt als trainer op het gebied van communicatie en schrijfvaardigheid.
Eerder verscheen van Brigit Kolen Tekstzinnig. Kritisch denken, zoeken en schrijven in het hbo, dat zij samen schreef met Ank van Heur. 

'Ook al is de ondertitel van Impact op afstand, online lesgeven in het hoger onderwijs, is de informatie uit het boek zeer goed toe te passen in het NT2-onderwijs. Online lesgeven is meer dan het ‘oude’ onderwijs via een scherm geven. In het boek word je uitgelegd hoe je met minimale inzet maximale effecten kunt bereiken. Je krijgt o.a. antwoord op de vragen als Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat cursisten de juiste begeleiding krijgen? Hoe houd je je cursisten in beeld, ook wanneer ze hun camera uitgeschakeld hebben? Welk middel zet je wanneer in? Hoe zorg je voor interactie tijdens online lessen? Hoe bied je cursisten structuur? Wat mij betreft is dit een heel nuttig en handig boek om het online lesgeven (nog meer) onder de knie te krijgen en interessant en interactief te maken/houden. Het boek is aan te bevelen voor docenten die wel en niet handig zijn met de nieuwste snufjes.' - NT2 Online