Healthy ageing

Het ondersteunen van gezondheid gedurende de levensloop

1st edition | 2019 | Carina Wiekens, Jan Jukema (red.)
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Healthy ageing | Boek

9789046906170, 280 pages
€31.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Healthy ageing | E-book

9789046966891, 280 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€31.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Gezond ouder worden, hoe doen mensen dat? Bij healthy ageing staat het gedrag dat bijdraagt aan een zo gezond mogelijk leven centraal. Wat mensen nodig hebben om gezond te blijven of te worden, verandert gedurende de levensloop. In de praktijk blijkt het niet altijd gemakkelijk te zijn om gedrag aan te passen aan deze veranderingen.

Bij professionals is er dan ook een groeiende behoefte aan inzichten over gezond ouder worden en aan interventies waarmee ondersteuning geboden kan worden. Healthy ageing gaat over de vraag hoe gezondheidsprofessionals gedrag kunnen versterken dat bijdraagt aan gezond ouder worden.

Dit boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt ingegaan op de inhoud en achtergronden van healthy ageing gedurende de levensloop. Er worden modellen en theorieën besproken die professionals kunnen inzetten bij de ondersteuning van gedragsverandering. Daarnaast is er aandacht voor e-health, interdisciplinair samenwerken en ethisch handelen. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan de ‘big five for a healthy life’: voeding, bewegen, slaap, stress en sociale interactie. De nadruk ligt hierbij op de mogelijkheden om in de praktijk ondersteuning te bieden.

Dit boek is geschreven voor studenten van hogere sociale studies en zorg- en (para)medische opleidingen. Het is ook geschikt voor professionals die zich bezighouden met gedragsveranderingen rond gezondheidsvraagstukken.

Carina Wiekens geeft leiding aan de onderzoeksgroep Duurzaam Gedrag en is lector bij de Hanzehogeschool.

Jan Jukema is lector Verpleegkunde bij hogeschool Saxion.

Onder redactie van genoemde auteurs hebben vele experts van verschillende hogescholen een bijdrage geleverd aan het boek.

'Maar ook bij andere professionals is een groeiende behoefte aan inzichten over gezond ouder worden en interventies die dat ondersteunen. Daarom is dit boek een belangrijke aanwinst voor elke praktijk.' -  Voeding Magazine, nummer 3 - 2019