Lessen in orde in het mbo

Handboek voor de onderwijspraktijk

1st edition | 2015 | Peter Teitler
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Lessen in orde in het mbo | Boek + website

9789046904923, 411 pages Onbeperkt toegang tot website
€35.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Lessen in orde in het mbo | E-book + website

9789046963388, 411 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€35.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

Lessen in orde in het mbo | Code voor website

9789046963456 Onbeperkt toegang tot website
€12.50
  • Direct access your online study materials

 

!Attention: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Van mbo studenten wordt een grote verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag verwacht. Dit terwijl veel van hen deze, gelet op hun mentale ontwikkeling, nog niet helemaal aankunnen.


Lessen in orde in het mbo geeft (aanstaande) docenten instrumenten om mbo-studenten hierin te begeleiden, en zo hun lessen in orde te krijgen én te houden. De focus op de mbo-context maakt het boek uniek. Lessen in orde in het mbo biedt een werkklimaatstimulerende aanpak volgens de ‘Whole School Approach’. Het boek werkt deze methodiek uit in vijf samenhangende delen: klas, school, leraar, student en ouder. Elk deel bevat hoofdstukken met strategieën en methoden voor praktijksituaties. Het boek bevat onder meer een leerlijn voor het bevorderen van zelfstandigheid van studenten en handvatten om een gezamenlijke aanpak door docenten op te zetten. Ook geeft het inzicht in de invloed van straatcultuur op de schoolcultuur. Op de uitgebreide website bij het boek staan reflectievragen, verdiepingsstof en praktische hulpmaterialen.

Lessen in orde in het mbo is geschreven voor mbo docenten en professionals die daarvoor in opleiding zijn via bijvoorbeeld een PDA of kopstudie.

Peter Teitler staat zelf voor de klas, is opleider aan het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht en geeft als specialist gedragsproblemen trainingen aan docenten in vo en (v)mbo. Hij schreef eerder ook de succesvolle uitgave Lessen in orde.

Peter Teitler biedt ook lezingen, workshops en trainingen voor (startende) docenten en schoolteams. Kijk voor het complete aanbod op www.lesseninorde.nl

'Dit boek biedt docenten en andere betrokkenen in het onderwijs inzichten en aanwijzingen om hun onderwijs zowel organisatorisch als pedagogisch 'in orde' te krijgen.- NBD Biblion, 30 december 2015

‘Uitstekend voor de doelgroep waarvoor ik hem gebruik: leraarondersteuners. Goed handboek voor onze module pedagogisch handelen.’  - docente Hogeschool Windesheim, december 2017