Lezen, hoe doe je dat?

Werken aan leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen

1st edition | 2017 | Marilene Gathier
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Lezen, hoe doe je dat? | Boek + website

9789046905968, 144 pages Onbeperkt toegang tot website
€22.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Vaak volgen inburgeraars een cursus Nederlands die hen onvoldoende voorbereidt op het onderdeel leesvaardigheid van het inburgeringsexamen op A2-niveau. Lezen, hoe doe je dat? ondersteunt inburgeraars in hun voorbereiding op dit examen.

 Het doel van Lezen, hoe doe je dat? is het ontwikkelen van de leesvaardigheid van niveau A1 naar A2. Cursisten leren onder andere hoe ze met leesstrategieën de belangrijkste informatie uit teksten kunnen halen en hoe ze woordbetekenissen kunnen raden. Ook werken ze aan de benodigde woordenschat op A2-niveau. Ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal teksten met oefeningen in een bepaald thema uit het inburgeringsexamen (werken, opleiding, gezondheid, wonen en vervoer, kopen, sociale contacten). Daarnaast is er in elk hoofdstuk een deel van een vervolgverhaal opgenomen om het leesplezier van cursisten te vergroten.

Behalve voor inburgeraars is deze uitgave ook interessant voor andere anderstaligen die hun leesvaardigheid naar A2-niveau willen brengen en voor laaggeletterde Nederlanders.

Voor docenten die werken met Lezen, hoe doe je dat? is gratis docentenmateriaal beschikbaar. Dit bestaat uit een docentenhandleiding en de antwoorden op de oefenexamens.

Request teaching material

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau ‘De Taalvraag’ in Rotterdam.