Samen lezen

Oefenen met lezen van A1 naar A2

2nd edition | 2017 | Elizabeth Termeer
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Samen lezen | Boek + website

9789046905487, 96 pages Onbeperkt toegang tot website
€26.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Samen lezen | Code voor website

9789046963883 Onbeperkt toegang tot website
€10.95
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Voor recent gealfabetiseerde anderstaligen blijft lezen moeilijk. Ook laaggeletterden met het Nederlands als moedertaal kunnen nog veel oefening gebruiken. Wie leesniveau A2 wil bereiken, moet leesmeters maken. Met Samen lezen maken ze deze aan de hand van verhalen rondom alledaagse onderwerpen. Deze komen ook in de inburgering aan bod. De cursisten trainen zo niet alleen hun leesvaardigheid, maar werken tegelijkertijd op een ontspannen manier aan de woordenschat rondom het examenonderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM).

In Samen lezen staan de bewoners van de Julianastraat centraal. Hun verhalen vormen samen één geheel, zitten vol humor en zijn rijk geïllustreerd, waardoor de cursisten ze met plezier zullen lezen; zelfstandig, klassikaal of in groepjes. Na elk verhaal volgen verwerkingsoefeningen.

De bijbehorende website bevat veel extra materiaal, zoals interactieve taaloefeningen en antwoorden op de opdrachten in het boek. Docenten kunnen via de website een uitgebreide docentenhandleiding aanvragen met aanvullende lessuggesties, oefeningen voor het vergroten van de woordenschat, en voor schrijf- en spreekvaardigheid voor het inburgeringsexamen. Zo kan één leestekst ingezet worden voor het trainen van alle vaardigheden.

Samen lezen is geschikt voor laaggeletterden en net-gealfabetiseerde taalleerders met leesniveau A1 van het ERK. Het kan ingezet worden na de populaire leesmethode Beter lezen van Marilene Gathier en Dorine de Kruyf.

In deze tweede, herziene druk zijn de teksten geactualiseerd en de oefeningen op de website aangepast. Het docentenmateriaal is fors uitgebreid met extra oefenmateriaal toegespitst op het inburgeringsexamen.

Voor docenten is er gratis docentenmateriaal beschikbaar als zij Samen lezen als verplichte literatuur voor hun cursisten voorschrijven.

Dit materiaal bestaat uit een uitgebreide docentenhandleiding met veel lessuggesties. Daarnaast zijn er werkbladen opgenomen met extra oefeningen voor het inburgeringsexamen Spreken en het inburgeringsexamen Schrijven, een Correctiekaart Schrijven A2 en extra woordenschatoefeningen voor duo's. 

Klik op de knop hieronder om je aanvraag in te dienen.

Request teaching material

Elizabeth Termeer was docent NT2 en materiaalontwikkelaar bij het roc ID College. Ze is coauteur van diverse lesmethodes, zoals IJsbreker 2 en Taalblokken.