Übungsbuch Deutsche Grammatik

1st edition | 2005 | Abraham P. ten Cate, Erwin K. de Vries
Übungsbuch Deutsche Grammatik

Übungsbuch Deutsche Grammatik | Boek + website

9789062834839, 168 pages Onbeperkt toegang tot website
€25.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Met het verschijnen van de eerste druk van de Deutsche Grammatik ontstond al direct de behoefte aan oefenmateriaal dat de grammatica die in het boek gepresenteerd wordt, op de voet volgt. Dit nieuwe Übungsbuch voorziet in die behoefte. Het bevat uitdagende oefeningen waarin zeer eigentijdse en relevante teksten worden gebruikt.


Het oefenmateriaal wordt in kleine porties aangeboden. Daardoor is het mogelijk om snel door te gaan naar een volgend gedeelte als dat kan, en juist even stil te staan bij een onderwerp om het op verschillende manieren te oefenen als dat nodig is.

Het materiaal is vooral bedoeld voor gebruik met begeleiding van de docent: deze kan kiezen voor integraal gebruik van de oefeningen bij een bepaald grammaticaal verschijnsel, dan wel voor gebruik van een selectie uit het materiaal.

Bram ten Cate is verbonden aan de opleiding Duitse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen, Erwin de Vries is docent aan het Willem Lodewijk Gymnasium Groningen en is tevens verbonden geweest aan de afdeling Duitse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen.

'Übungsbuch Deutsche Grammatik is een overzichtelijk en handig oefenboek voor studenten aan hogescholen en universiteiten. Elk hoofdstuk bevat heel wat invuloefeningen en vertaalzinnen. Ook moeilijke grammaticale constructies gaat men niet uit de weg. Aan de hand van voorbeelden en veel oefenzinnen krijgt men een goed inzicht en worden de verschillen tussen het Nederlands en het Duits duidelijker.' - Freddy Tack, VECOB en Ingeborg De Jonghe, docente in het Volwassenenonderwijs, 1 oktober 2019