Beter Nederlands - De verdieping

Grammatica voor anderstaligen

1st edition | 2018 | Dina Bouman-Noordermeer, Marilene Gathier, Erica Griffioen, Rita Rutten
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Beter Nederlands - De verdieping | Boek + website

9789046906002, 170 pages
€19.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Anderstaligen die het Nederlands al aardig onder de knie hebben, blijven vaak met grammaticavragen zitten waarop zij in een basiscursus geen antwoord krijgen. Beter Nederlands is een serie oefenboeken die deze vragen beantwoordt. Beter Nederlands – Een inleiding behandelt de grammatica vanaf niveau A2. Beter Nederlands – De verdieping gaat verder vanaf niveau B1.

In dit boek komt in elk hoofdstuk een grammaticaal probleem aan bod. De uitleg en voorbeeldzinnen maken duidelijk hoe de betekenis kan veranderen in de grammaticale constructie. In de oefeningen past de cursist het verworven inzicht toe.

Beter Nederlands – De verdieping is de herziene druk van Beter Nederlands 1 en Beter Nederlands 2. De theorie en de antwoorden bij de oefeningen uit het boek stonden voorheen in het boek en zijn in deze nieuwe druk verplaatst naar de bijbehorende website. Daarnaast zijn de voorbeelden in het boek, waar nodig, aangepast.

Beter Nederlands behandelt de grammatica voor cursisten vanaf niveau B1 binnen het Europees Referentiekader. Het boek is geschikt voor anderstaligen die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs hebben gehad.

Dina Bouman-Noordermeer zette voor roc Albeda College, in samenwerking met de Erasmus Universiteit, de cursus voor buitenlandse studenten op die naar het staatsexamen NT2, programma II leidt en was beoordelaar van de staatsexamens NT2. Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en -adviseur Nederlands. Erica Griffioen werkt als vrijwilliger bij De Taalvraag in Rotterdam.  Rita Rutten werk als beleidsadviseur voor het Middelbaar Onderwijs.