Health education

Health education

The health sector is continuously changing. A core task in healthcare is to maintain or improve the client's day-to-day life. The quality of life and the concept of Positive Health play an important role. As a result we see a growing interest in innovative materials, and theme’s like design-thinking, practical research, interprofessionality, and professional skill development. At Uitgeverij Coutinho we offer a comprehensive collection of study materials to support (future) healthcare professionals.

21-30 of 84 items

per page
Set Ascending Direction
  1. Rapporteren in opdracht

    Rapporteren in opdracht

    • Ondertitel : Project - proces - product
    • Auteurs : Elly Straatman
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Rapporteren in opdracht helpt studenten bij het uitvoeren van praktijkopdrachten die uitmonden in een schriftelijk beroepsproduct. Ze doorlopen in dit boek alle fasen van het proces: van de opdrachtverwerving tot het opleveren van het beroepsproduct.

    Show product
  2. Praktijkgericht onderzoek in de (paramedische) zorg

    Praktijkgericht onderzoek in de (paramedische) zorg

    • Auteurs : Eveline Wouters, Yvonne van Zaalen, Janna Bruijning
    • Druk : 3rd edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Praktijkgericht onderzoek in de (paramedische) zorg leert je problemen uit de praktijk gericht te onderzoeken, onderzoek te waarderen, wetenschappelijke artikelen kritisch te lezen en te komen tot oplossingen voor praktijkproblemen. Het biedt studenten in het hoger gezondheidszorgonderwijs een praktische ondersteuning bij het onderwijs rondom evidence-based practice en praktijkgericht onderzoek door alle leerjaren heen, een goede voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

    Show product
  3. Relatiegerichte zorg

    Relatiegerichte zorg

    • Auteurs : Barbara Buijten
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    In de relatiegerichte zorg wordt contact gezien als een toegevoegde waarde aan het herstel van een patiënt. Hoe kun je warme, begripvolle en betrokken ondersteuning aan je patiënt bieden, terwijl je als zorgverlener gebonden bent aan protocollen en vaak last hebt van tijds- en werkdruk? En hoe kun je in de wereld van zorg en (medische) zorgvraagstukken de ‘mens’ achter de patiënt blijven zien? Op deze twee kernvragen geeft Relatiegerichte zorg antwoord.

    Show product
  4. Omslag Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen ISBN 9789046907078

    Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

    • Auteurs : Jakop Rigter
    • Druk : 2nd edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren.

    Show product
  5. Impact op afstand

    Impact op afstand

    • Ondertitel : Online lesgeven in het hoger onderwijs
    • Auteurs : Brigit Kolen
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Impact op afstand brengt hulp in de vorm van praktische tips, werkvormen en uiteraard (online) voorbeelden. Het biedt handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk. Maar ook: welke tool past bij welk doel, hoe maak je kennisclips en welke valkuilen moet je daarbij vermijden?

    Show product
  6. Strategisch ontwerpen

    Strategisch ontwerpen

    • Ondertitel : Onderzoeks- en ontwerpprocessen situationeel inrichten
    • Auteurs : Herman Blom, Bas van Lanen
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Waar voorheen de termen design en ontwerpen veelal in verband gebracht werden met de creatieve sector en de maakindustrie, worden ze in toenemende mate toegepast in andere beroepsdomeinen. Strategisch ontwerpen richt zich op ontwerpprocessen in verschillende soorten beroepssituaties. Deze processen…

    Show product
  7. De onderzoekende professional

    De onderzoekende professional

    • Auteurs : Arnout Schuitema, Remi Soleman
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Hoe kan je als zorg- en welzijnsprofessional onderzoekend vermogen inzetten in de alledaagse praktijk, bijvoorbeeld in een gesprek met een cliënt of in een vergadering met collega’s? Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals in drie delen Wat, Wanneer, Hoe, concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.

    Show product
  8. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    • Auteurs : Yvonne van Zaalen, Marlies Mulderij, Stijn Deckers
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Efficiënte samenwerking leidt tot betere zorg, minder miscommunicatie en hogere tevredenheid bij alle betrokken professionals. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen. Dit is het eerste boek dat communicatie bij interprofessionele samenwerking centraal zet. De uitgave beschrijft de manier waarop samenwerkende professionals taal kunnen inzetten om tot goede afstemming te komen en een gezamenlijk doel te bereiken.

    Show product
  9. Ontwerpen voor zorg en welzijn

    Ontwerpen voor zorg en welzijn

    • Auteurs : Job van 't Veer, Eveline Wouters, Monica Veeger, Remko van der Lugt
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Design thinking is een denk- en werkwijze die zorg- en hulpverleners helpt nieuwe ideeën snel concreet te maken en die in co-creatie met de zorg- of hulpvrager te ontwikkelen. Ontwerpen voor zorg en welzijn helpt om deze ontwerpgerichte manier van denken te ontwikkelen en toe te passen. In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.

    Show product
  10. De sociaal ondernemer

    De sociaal ondernemer

    • Auteurs : Marianne Dagevos
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2019

    De sociaal ondernemer is een compact en handzaam praktijkboekje voor mensen die maatschappelijke kwesties op een ondernemende manier willen aanpakken. Veel verschillende kanten van sociaal ondernemerschap worden besproken aan de hand van vier rubrieken: Wat, Hoe, Met Wie en Waarheen. Meer dan 100 ad…

    Show product

21-30 of 84 items

per page
Set Ascending Direction