Taal, een zaak van alle vakken

Geïntegreerd taal- en zaakvakonderwijs op de basisschool

2nd edition | 2012 | Wim van Beek, Marianne Verhallen
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Taal, een zaak van alle vakken | Boek + website

9789046903322, 144 pages Onbeperkt toegang tot website
€36.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Taal, een zaak van alle vakken | Code voor website

9789046960271 Onbeperkt toegang tot website
€16.50
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Taal is de sleutel tot succes op school. Kinderen die sterk zijn in taal behalen op school goede resultaten, niet alleen bij taal, maar ook bij de andere vakken. Minder taalvaardige kinderen presteren over de hele linie meestal minder goed. Op school geldt taal nog veel te veel als een losstaand vak en daardoor worden belangrijke kansen voor taalontwikkeling gemist. Dit boek laat zien hoe beter onderwijs ontstaat als leerkrachten taallessen en zaakvaklessen bij elkaar brengen. Ze zullen dan aan twee kanten winst boeken: de kinderen steken meer op van de zaakvakles én komen steeds een stap verder in hun taalontwikkeling.


In Taal, een zaak van alle vakken beschrijven de auteurs de theorie en maken ze direct de koppeling met de praktijk. Ze presenteren een eenvoudig lesmodel, herkenbare praktijkvoorbeelden en concrete handreikingen. Daarmee kan elke leerkracht zelf geïntegreerd taal-zaakvakonderwijs realiseren, of het nu gaat om een les in de onderbouw over tijgers, in de middenbouw over magneten, of in de bovenbouw over tropische grondstoffen.

Taal, een zaak van alle vakken is geschreven voor studenten aan de pabo en voor leerkrachten werkzaam in het basisonderwijs.

In deze tweede herziene druk is de dvd vervangen door een website. Op deze website staan lesmaterialen, videoregistraties en een multimediaal programma waarmee het lesmodel in verschillende voorbeeldlessen in beeld wordt gebracht.
Wim van Beek is verbonden aan de pabo van Hogeschool INHolland, locatie Haarlem. Marianne Verhallen was docent aan de pabo en de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft trainingen en ondersteunt schoolteams die hun taalresultaten willen verbeteren. Bij Uitgeverij Coutinho was ze medeauteur van Taalontwikkeling op school en Met woorden in de weer.