Conflicthantering en mediation

3rd edition | 2018 | Govert Apol, Simone Kalff, Linda Reijerkerk, Marion Uitslag
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Conflicthantering en mediation | Boek + website

9789046906125, 232 pages Onbeperkt toegang tot website
€26.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Conflicthantering en mediation | E-book + website

9789046964453, 232 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€26.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Waar mensen elkaar ontmoeten, kunnen conflicten ontstaan. Of je nu hrm’er bent bij een multinational, verpleegkundige in een ziekenhuis, of manager binnen het bedrijfskundige domein, je zult mediation steeds vaker tegenkomen. Conflicthantering en mediation geeft een brede inleiding in dit vakgebied.


Conflicthantering en mediation belicht theorie rondom communicatie, conflict en conflictpreventie en omschrijft alle ins en outs van conflicthantering en specifiek mediation. Ook worden specifieke terreinen van mediation behandeld, zoals mediation bij echtscheiding of bij arbeidsconflicten. De vele praktijksituaties en voorbeelden maken het boek zeer werkbaar en toegankelijk. Via cases met opdrachten in het boek kan het geleerde geoefend en eigen gemaakt worden.

Conflicthantering en mediation richt zich op studenten en net afgestudeerden van diverse hbo-opleidingen waarbij werken met mensen centraal staat. Denk hierbij aan Social Work, Human Resource Management (HRM), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), hbo-Rechten, Bedrijfskunde en Communicatie.

Deze derde druk is geheel geactualiseerd. Zo zijn er nieuwe cases en voorbeelden opgenomen en is er meer aandacht voor moderne communicatie. Ook is er in deze uitgave aandacht voor strafrechtmediation en is het thema interculturele conflicten verder uitgebouwd. Hoofdstukken over macht en onmacht in mediation en de relatie tussen verlies en conflict zijn toegevoegd.

Het docentenmateriaal van Conflicthantering en mediation bevat de antwoorden op de opdrachten uit het boek. 

 

Request teaching material

Govert Apol is medeoprichter en voormalig partner/directeur van het Mediation Trainingsinstituut MTi. Ook was hij oprichter/directeur van Randstad Mediation, Training en Coaching. Hij werkt nu vanuit zijn eigen bedrijf JURAPOL als mediator/conflictbemiddelaar.

Simone Kalff (MfN-registermediator) was directeur van HU Mediation. Zij werkt nu vanuit haar bedrijf Confluent als mediator, is trainer bij Van Opstal en Partners en peerreviewer bij het SKM.

Linda Reijerkerk (MfN-registermediator) is directeur van het Centrum voor Conflicthantering. Ze is erkend IMI mediator (International Mediation Institute) en mediator bij de International Chamber of Commerce Netherlands.

Marion Uitslag (MfN-registermediator) is verantwoordelijk voor de inhoud, vormgeving en uitvoering van de post-hbo-opleiding Mediation van de Hogeschool Utrecht. Zij verzorgt verschillende trainingen op het gebied van mediation in binnen- en buitenland.

''In dit helder geschreven studieboek wordt op inleidend niveau ingegeaan op de theorie en praktijk van conflictpreventie en conflictoplossing. De vier auteurs, alleen werkzaam op het gebied van mediation, behandelen onder meer de diverse soorten conflicten, de vraag wat mediation is, aspecten van de communicatie tijdens een mediation en de interventietechnieken die een mediator tot zijn beschikking heeft.''

- NBD Biblion, 2018