Health education

Health education

The health sector is continuously changing. A core task in healthcare is to maintain or improve the client's day-to-day life. The quality of life and the concept of Positive Health play an important role. As a result we see a growing interest in innovative materials, and theme’s like design-thinking, practical research, interprofessionality, and professional skill development. At Uitgeverij Coutinho we offer a comprehensive collection of study materials to support (future) healthcare professionals.

11-20 of 84 items

per page
Set Ascending Direction
  1. Omslag Werken aan maatschappelijke participatie ISBN 9789046907931

    Werken aan maatschappelijke participatie

    • Ondertitel : Praktijkboek voor zorg en welzijn
    • Auteurs : Lies Korevaar, Jacomijn Hofstra (red)
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2022

    Werken aan maatschappelijke participatie is een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden. In dit boek staat de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) centraal. Het boek leert (toekomstige) professionals niet alleen wat er moet gebeuren om mensen met participatieproblemen te ondersteunen, maar ook hoe zij dit in de praktijk vorm kunnen geven.

    Show product
  2. Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

    Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

    • Ondertitel : Van signaleren naar duurzaam implementeren
    • Auteurs : Petra Verhagen, Charlotte Haarsma - den Dekker
    • Druk : 3rd edition
      Verschijningsjaar : 2022

    In Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen centraal. Vanuit deze doelen leer je als (toekomstige) professional nieuwe kansen te signaleren, deze te vertalen naar een nieuw en verbeterd aanbod, de dialoog te voeren met de belanghebbenden, een businessplan te schrijven en te presenteren én dit plan effectief te implementeren en evalueren.

    Show product
  3. Maak er geen punt van!

    Maak er geen punt van!

    • Ondertitel : Feedback geven op schrijfproducten
    • Auteurs : Monica Koster, Meike Korpershoek
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Feedback is een zeer effectief middel om leerlingen en studenten beter te leren schrijven. Maar wanneer in het schrijfproces geef je feedback, waar geef je feedback op en hoe formuleer je je feedback? In het boek Maak er geen punt van! bespreken de auteurs deze kwesties en bieden ze docenten van all…

    Show product
  4. Omslag Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen 9789046907689

    Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

    • Ondertitel : Een inleiding
    • Auteurs : Jakop Rigter, Malou van Hintum
    • Druk : 4th edition
      Verschijningsjaar : 2021

    In deze uitgave bespreken de auteurs de meest voorkomende psychische aandoeningen waar kinderen aan kunnen lijden. Zij beschrijven per aandoening eerst de normale ontwikkeling en besteden daarbij aandacht aan fysieke, cognitieve, sociaal-emotionele en maatschappelijke aspecten. Daarna lichten ze toe wat er mis kan gaan als een kind een psychische aandoening heeft, welke rol biologische en omgevingsfactoren daarbij spelen en welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

    Show product
  5. Omslag Sociologie voor de praktijk ISBN 9789046907191

    Sociologie voor de praktijk

    • Auteurs : Klaas Hoeksema, Siep van der Werf
    • Druk : 9th edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Om menselijk gedrag te begrijpen en te veranderen, is kennis van sociologisch denken en kijken onmisbaar. Sociologie voor de praktijk biedt een toegankelijke inleiding op dit onderwerp. Begripsvorming en het kunnen hanteren van sociologische kaders in de professionele beroepsuitoefening vormen de basis. Het vermogen om iets aan de samenleving te veranderen is een centraal thema.

    Show product
  6. omslag Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen 9789046907276

    Verstaanbaar Nederlands in zeven stappen

    • Ondertitel : Klanken en prosodie voor het NT2-onderwijs
    • Auteurs : Marieke Goedegebure
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2020

    Een verstaanbare cursist is een succesvolle cursist. Juist als de woordenschat en grammatica nog niet perfect zijn, zorgen een goede verstaanbaarheid en luistervaardigheid voor meer en beter contact met Nederlanders. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om verstaanbaarheid in te passen in de…

    Show product
  7. Omslag Werken in wijkteams jeugd ISBN 9789046908129

    Werken in wijkteams jeugd

    • Auteurs : Leonieke Boendermaker, Marjolijn Distelbrink, Roel van Goor, Trees Pels (red.)
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Deze uitgave gaat in op alle aspecten van het werken in een wijkteam: van het leren aansluiten bij ouders en jongeren en het werken in een interdisciplinair team tot de kaders vanuit de wet en het gemeentelijk beleid.

    Show product
  8. Practice-based research in (allied) health care

    Practice-based research in (allied) health care

    • Auteurs : Eveline Wouters, Yvonne van Zaalen, Janna Bruijning
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Practice-based research in (allied) healthcare teaches you to specifically examine practical problems, appreciate existing research, critically assess scientific articles, and come up with solutions to practical problems. The book offers healthcare students in higher education practical support when learning about evidence-based practice and practice-based research during their entire studies, a good preparation for their final thesis, and a basis for working in their professional practice.

    Show product
  9. Studentgericht begeleiden

    Studentgericht begeleiden

    • Ondertitel : Individuele trajecten in het hoger onderwijs
    • Auteurs : Cornelia de Haan
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Aan de hand van dit praktijkgerichte boek leer je als begeleider de student te activeren en verantwoordelijkheid te laten nemen voor zijn eigen leerproces. In elk hoofdstuk komt een belangrijke begeleidingsvaardigheid aan bod, zoals gesprekken voeren, feedback geven, motiveren, problemen bespreekbaar maken, beoordelen en evalueren.

    Show product
  10. Omslag Pathways to empowerment ISBN 9789046908105

    Pathways to Empowerment

    • Ondertitel : Methodically working on participation and self-direction
    • Auteurs : Judith Wolf
    • Druk : 1st edition
      Verschijningsjaar : 2021

    Pathways to Empowerment helps counsellors to master an attitude and acquire the competences needed to do strength-based work with clients. The chapters provide practical insights by means of case studies and quotes from clients and counsellors. Each chapter concludes with some assignments. The publication has been included in the Effective Social Interventions database (Databank Effectieve sociale interventies; Dutch only) of Dutch knowledge institute Movisie as being ‘well-founded’.

    Show product

11-20 of 84 items

per page
Set Ascending Direction